Wij Dragen

Je kindje veilig en geborgen tegen je aan, op kusjeshoogte, waar het vertrouwde geluid van je hartslag duidelijk hoorbaar is.

Tijdens alle consulten kom ik met mijn doeken, dragers en oefenpop bij je thuis. Je krijgt advies en alle ruimte om vragen te stellen. Voor verschillende situaties en vragen, bied ik verschillende consulten en arrangementen aan. Er zit vast iets voor je bij, maar een consult 'op maat' is altijd mogelijk wanneer je toch net iets anders wilt. 

Tijdens een consult is het handig dat er een oppas is zodat je zelf je handen vrij hebt voor het oefenen en niet afgeleid raakt. Wanneer je kindje honger heeft en aan de borst wil, is het geen probleem om tijdens het consult te voeden. Het is prettig wanneer je kindje in de buurt is of tegen het einde van het consult gebracht wordt. Zodra je het knopen met de pop onder de knie hebt, knoop je in het laatste kwartier met je eigen kindje zodat je dat al een keer gedaan hebt voor ik weg ben. 

Basisconsult

Tijdens een basisconsult laat ik je een rekbare doek, een geweven doek en een ringsling zien en voelen en kan ik desgewenst een demonstratie geven. Ik geef je informatie en advies over de verschillende manieren van dragen en leer je een knoop aan. Dit consult duurt ongeveer 1,5 uur.

Duoconsult

Dit consult is qua opbouw hetzelfde als een basisconsult maar je boekt het met z'n tweeën. Dit is erg handig wanneer papa en mama beide willen leren dragen, maar is ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld opa's en oma's die gaan oppassen. De combinatie basis- en pasconsult is ook mogelijk als duoconsult. Dit consult duurt ongeveer 2 uur.

Tips- en Tricksconsult

Tijdens het consult ging het zo lekker, maar nu je een paar dagen verder bent en je je kindje in de doek wilt knopen, loop je toch tegen wat dingetjes aan. Als dit herkenbaar is, kan het handig zijn dat er even iemand meekijkt. Hiervoor kom ik bij je thuis en krijg je tips op maat om je knooptechniek te verbeteren. Dit consult is daarnaast zeer geschikt voor kleine baby's die veranderd zijn in grote wiebelkontjes.

Newbornarrangement

Tegen het einde van je zwangerschapsverlof kom ik bij je langs om je kennis te laten maken met verschillende soorten draagdoeken en vertel ik je alles wat je wilt weten over dragen. Daarnaast leer ik je de meest gangbare knoop voor een pasgeboren baby. De draagdoek waarvoor je kiest bestel ik voor je en wordt gewassen zodra hij binnenkomt. Wanneer je kindje geboren is, kom ik weer bij je langs en is je nieuwe draagdoek meteen klaar voor gebruik. Je mag nog even oefenen met mijn draagpop en ik kijk met je mee wanneer je je baby voor het eerst in de doek knoopt. 
Als je dat wilt, kun je zo je kindje al vanaf de kraamweek dragen. Het eerste deel duurt ongeveer 1,5 uur, het tweede deel duurt ongeveer 0,5 uur.